مقاله نویسی و اصول آن

Article writing and its principles

آنچه که در تقویم محتوایی فروردین ماه برای شما سروران گرامی تدارک دیده ام، موارد مربوط به محتوانویسی و انواع آن است تا شما بتوانید با خواندن این سری از مطالب به دانش خود بیفزایید و هرچه پرتوان تر و موثرتر فعالیت های خود را به انجام برسانید. 
از آنجا که اهمیت مقاله نویسی برای وبسایت ها و تاثیر آن در میزان جذب مخاطب بر کسی پوشیده نیست، اولین مطلب مهمی که توجه من را به خود جلب کرد و مصمم شدم که برایتان تشریح کنم مبحث مقاله نویسی است. اینکه چگونه می توانیم یک مقاله نویس خوب و عالی باشیم و اساسا چطور این کار را شروع کنیم. 


مقاله نویسی برای کسانی که تازه وارد این حیطه کاری شده باشند چندان راحت و آسان نیست اما با گذشت زمان و تسلط یافتن بر آن نه تنها کاری بسیار آسان خواهد شد بلکه به خاطر تنوع مطالبی که نوشته می شوند و قدرت قلمی که نویسنده در اختیار می گیرد بسیار جذاب خواهد بود. 


مهمترین اصل و اساسی که بایستی در نظر بگیرید طرح ایده های جدید و موضوعات مرتبط با زمینه کار و بیزنس تان است. 


قبل از اینکه بخواهید به فکر یافتن ایده های جدید برای نوشتن باشید باید از قدرت خواندن و شنیدن بالایی برخوردار باشید. برای رسیدن به این منظور تا جایی که برایتان امکان دارد مقاله ها و نوشته های سایر افراد را بخوانید. سعی کنید در انتخاب مطالب، آنهایی را برگزینید که به تجارت و کسب و کار شما مربوط  و یا نزدیک باشند. این کار در ایده پردازی نیز به شما کمک خواهد کرد.
می توانید برای شروع و تمرین یک مطلب را خوانده و با بیان خودتان آنرا بازنویسی کنید تا هم دایره لغات خود را سنجیده و هم قدرت کلماتی که انتخاب می کنید را بتوانید با مقاله اصلی مقایسه کرده و به نقاط  قوت و ضعف خود پی ببرید. 


از نوشتن نهراسید؛ اینکه شما قلم به دست بگیرید و شروع به نوشتن درباره موضوعی خاص کنید حتی اگر ضعیف و ابتدایی بنویسید شجاعت خود را افزایش می دهید. تا زمانیکه شما چیزی ننویسید هرآنچه که در ذهنتان است همانجا باقی می ماند و نه تنها دیگران بلکه خودتان نیز نمی توانید پی به ایرادهای کار خود ببرید. سعی کنید آنچه که در ذهن دارید به روی کاغذ بیاورید و از دوستان و نزدیکان خود بخواهید که مطلب شما را خوانده و کامنت بدهند. این کامنت ها مهمترین ابزارهایی خواهند بود که شما را تبدیل به یک نویسنده خوب خواهند کرد به شرطی که انتقادپذیر باشید و در جهت یادگیری مثبت آنها را بکار بندید. 


قرار نیست اولین مقاله شما کاملترین آنها باشد. همانطور که یک کودک ابتدا با یادگری کلمات پیش می رود و سپس جمله بندی را می آموزد شما نیز همین مسیر را بایستی طی کنید. کم کم با نوشتن مطالب بیشتر و خواندن عمیق تر سایر مطالب قدرت قلم خود را بهبود خواهید بخشید. سعی کنید اصول اساسی مقاله نویسی را بیاموزید و حتی برای تکمیل دانش خود می توانید در کلاس هایی که بدین منظور تشکیل می شود شرکت کرده و یک سری مقاله های تیمی نیز بنویسید. 

Writing an article as a team
این نکته را به خاطر داشته باشید که هر مقاله و مطلبی دارای یک ساختار و چارچوب استاندارد است که شما هم به عنوان نویسنده باید در این ساختار گام بردارید. 


اولین موردی که برای نوشتن یک مقاله خوب لازم است به آن توجه شود انتخاب یک موضوع جذاب و تاثیرگذار است. 
این انتخاب بنا به شرایط کار و حرفه شما، آیتم ها و فاکتورهای متفاوتی را به خود اختصاص می دهد. همیشه یک دفترچه یادداشت با خود همراه داشته باشید تا زمانیکه ایده جدیدی به ذهنتان خطور می کند آنرا یادداشت کرده و در زمان مناسب به بررسی ایده های ناپخته خود پرداخته و آنها را پروبال داده تا بتوانید بهترین آنرا انتخاب کنید. 
این موضوع به قدری مهم است که به جرات می توان گفت اگر کل مطلب شما آموزنده و مفید باشد اما با انتخاب نادرست عنوان، مخاطب جذب نشود، کل تلاش شما به هدر رفته و هیچ سودی نصیب شما نخواهد شد. 


اگر موضوعی که برای نوشتن درباره آن انتخاب کرده اید بسیار گسترده است آنرا تا حد امکان محدود و اختصاصی کنید و یک طرح کلی برای نوشتن مطلب خود در نظر بگیرید تا با متمرکز شدن بر آن قالب و طرح، بتوانید بهترین اثر خود را بجا گذارید. 


نوع مقاله در نوع نوشتن شما بسیار تاثیرگذار است. گاهی شما یک نویسنده اخبار هستید یا شاید یک نویسنده پروفایل اداری و رسمی یا اختصاصی و شرکتی و یا نویسنده مطالب آموزشی هستید و ... . هر کدام از انواع مقاله ها اولا مخاطب خاص خودش را دارد؛ ثانیا نوع نگارش شما متفاوت از دیگری خواهد بود. بنابراین به این نکته توجه ویژه داشته باشید. 


در پایان به شما یادآور می شوم که خوب است به دنبال موضوع ها و عنوان های تک و خاص باشید اما نیازی نیست که اینکار را همیشه انجام دهید تا یک نویسنده موفق باشید؛ چراکه طرح یک سوال می تواند جواب های متفاوت اما منطقی داشته باشد. حتی این تفاوت در نگاه ها و بیان ها می تواند منجر به خلق مطالب کاملا جذاب و مخاطب پسند شود. بنابراین نگران تکراری بودن عنوان مطلب نباشید و با قلم و قدرت کلمات خود مطلب را به طور شایسته بدون کپی برداری از سایر مطالب مشابه بنویسید. 



انتهای مقاله/
چگونگی نوشتن یک مطلب و مقاله برای وبسایت  



آخرین تاریخ به روزرسانی: 1397/1/5



سپاس از شما برای تایمی که به ما اختصاص دادید. در صورت تمایل می توانید در بخش نیاز به محتوا ثبت نام کرده و تولید محتوای وبسایت تان را به گروه تحریریه ما بسپارید.
آسان پن، مجری تولید محتوای حرفه ای _ www.asanpen.com

درباره آسان پن