از زمانیکه شما به عنوان کاربر یک کلید واژه را در صفحه گوگل تایپ کرده و دکمه سرچ را می زنید تا لحظه ای که تعداد بیشماری مطلب مرتبط بر روی صفحه نمایشگر شما نقش می بندد؛ تنها کسری از ثانیه ( در حدود یک هشتم ثانیه) زمان می برد. این اتفاق، نکته مثبت اینترنت و شبکه جهانی وب است که قادر خواهد بود میلیون ها صفحه حاوی محتوای مفید در رابطه با هر موضوعی که مدنظر شماست، ارائه دهد.
اما آنچه که در ورای صفحه یکدست و بی پیرایه گوگل در مانیتور شما وجود دارد؛ چیست؟ چه فرایندی در جریان است تا شما بتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را از جهان اینترنت دریافت کنید؟ بد نیست نگاهی دقیق تر به فرایند موتورهای جستجو و نحوه کارکرد آنها داشته باشیم تا با این دانش بتوانیم در ارتقاء کیفی و کمی وبسایت مان بهتر عمل کنیم.
گوگل در ابتدای پیدایش خود به عنوان یک پروژه دانشگاهی مطرح شد و با گذشت زمان و رفع نواقص و ایرادهای خود به این چیزی تبدیل شده که عملا زندگی امروزی بدون آن امکان پذیر نیست. الگوریتم های گوگل به طور مداوم و پیوسته در حال به روز رسانی شدن و تغییرات جزئی و گاهی اساسی هستند تا کاربر راحت تر بتواند به مقاصدش دست یابد و البته که تمامی این تلاش ها از ایده های مهندسان بنام شرکت گوگل سرچشمه می گیرد.
بیایید با هم روند یک جستجو را بررسی کنیم:
زمانیکه کاربر یک کلمه یا عبارت و جمله ای را در موتورهای جستجو تایپ کرده و خواستار نتایج آن است، موتورهای جستجو که به ماشین های پاسخگو معروف هستند برای ارائه سریعترین و صحیح ترین پاسخ، می بایست تلاش وافری داشته باشند. آنها باید در ابتدا نتایجی که مربوط به خواسته کاربر هستند را از حافظه ذخیره شده خود بازگردانند و سپس نتایج را با توجه به رنک وبسایت ها و محبوبیت آنها ایندکس کرده و در اختیار کاربر قرار دهند.
برای انجام این مراحل و داشتن سرعت بالا و بدون تاخیر در پاسخگویی نیاز به ضبط و نگهداری بیلیون ها صفحه منحصربفرد در حافظه است که امکانات غول پیکر حافظه از جمله ماشین های محاسباتی عظیم، می تواند چنین حجم عظیمی از اطلاعات را ذخیره و در زمان لازم پردازش و بازیابی کند. در اصل موتورهای جستجو، وب سایت هایی هستند که توسط مهندسان نخبه طراحی شده اند تا به کاربران در رسیدن به اهدافشان کمک کنند.
برای جستجو در بیلیون ها صفحه وب، ربات های نرم افزاری خاصی که به Spider معروف هستند هر لحظه در حال انجام وظیفه بوده و لیست کلمات مرتبط با خواسته کاربر را فهرست بندی می کنند که به این عمل آنها در وب Crawling یا خزیدن گفته می شود.
برای ایجاد لیست کاربردی و مفیدی که باید در اختیار مخاطب قرار گیرد این ربات ها، صفحه های بسیاری را جستجو می کنند. نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که کلماتی در نتایج جستجو مهمتر قلمداد می شوند که در تایتل ها، متا تگ ها، زیر عنوان ها، سرتیترهای داخلی و اصولا بخش های مهم صفحه حاوی محتوا، باشند.
آنچه که به موتورهای جستجوگر کمک می کند تا هرچه بیشتر به فایل های وب دسترسی پیدا کنند و در اختیار کاربر قرار دهند؛ انواع لینک هاست.
چنین پیوندهایی به ربات های خزنده امکان کدگشایی صفحه های وب را می دهند و سپس قطعه ها و کلمه های مرتبط انتخاب شده و در پایگاه داده ها ذخیره می شوند تا پس از فرایند ایندکس سازی در اختیار کاربر قرار گیرند. در اصل این شما هستید که به عنوان مدیر وبسایت با استفاده از لینک سازی موتورهای جستجوگر را به پیمایش صفحه های وبسایت تان هدایت می کنید.
بی هیچ اغراق می توان گفت حداقل 60 تریلیون پیج منحصربفرد و یکتا در فضای نت خودنمایی می کنند که هر روزه در حال رشد و توسعه هستند و آنچه که در ایندکس گوگل تاثیرگذار است بیش از 200 فاکتور اساسی است که برخی از مهمترین آنها را در زیر برایتان آورده ام:
◊ نوع محتوا: هرچقدر محتوای تولید شده کامل تر و مفیدتر باشد حائز رتبه بالاتر خواهد شد.
◊ امنیت وبسایت: امینت یک وبسایت رابطه مستقیمی با رنک آن در گوگل دارد.
◊ نوع ترجمه ها: به همان اندازه ای که یک ترجمه سلیس، روان، صحیح و قابل فهم برای کاربر صورت گرفته باشد، درجه و رتبه بالاتری را به خود اختصاص خواهد داد.
◊ به روز بودن وبسایت و محتوا: این یکی از اصولی ترین مواردی است که باید رعایت شود. اگر محتوا و یا سایت به روزرسانی نشود به مرور از دایره وبسایت های مفید خارج شده و در نتایج جستجو به نمایش گذاشته نخواهد شد.
◊ شبکه های اجتماعی و محیط های کاربردی دخیل: هراندازه که حضور در شبکه های اجتماعی یک وبسایت بالاتر باشد تاثیر بیشتری در فهرست بندی گوگل خواهد داشت؛ البته باید مراقب نوع لینک های پیوندی به آنها بود تا در صورت بروز مشکل برای آنها، وبسایت جریمه نشود.
◊ کیفیت و چگونگی صفحه های وبسایت: آنچه که در نگاه اول برای هر کاربری می تواند مشوق باشد کیفیت و راحتی در ارتباط با صفحه وبسایت است که این مسئله نیز از دید موتورهای جستجو پنهان نمانده است.
و بسیاری موارد دیگر.
یک وظیفه مهم دیگر موتورهای جستجوگر مبارزه با اسپم ها برای حفظ نتایج است. اکثر اسپم ها با برنامه های پیشرفته گوگل بصورت اتوماتیک حذف می شوند و آنهایی که مشکوک هستند بصورت دستی پس از بررسی مهندسان گوگل حذف خواهند شد. البته گوگل با حذف این اسپم ها به سایت مورد نظر اطلاع رسانی می کند تا مشکل ایجاد شده را رفع کند در غیر اینصورت جریمه خواهد شد.
در یک جمع بندی کلی
آنچه که موتورهای جستجوگر با استفاده از برنامه ها و فرمول های پیشرفته خود انجام می دهند:
انتهای مقاله/
پشت پرده گوگل و موتورهای جستجوگر
سپاس از شما برای تایمی که به ما اختصاص دادید. در صورت تمایل می توانید در بخش نیاز به محتوا ثبت نام کرده و تولید محتوای وبسایت تان را به گروه تحریریه ما بسپارید.
آسان پن، مجری تولید محتوای حرفه ای _ www.asanpen.com
© همه حقوق این سایت برای آسان پن محفوظ است آسان پن