برای بهبود مهارت در نوشتن محتوا تنها نیاز به آگاهی داشتن در مورد کارهایی است که می توانید انجام دهید تا ساختار متن کامل تر، واضح تر و خواناتر شود. نویسنده بهتر شدن نیاز به تمرین و ممارست دارد. البته همه شما هر روز به نوعی در حال تمرین هستید؛ حتی اگر خود را به عنوان نویسنده تصور نکنید. ایمیل هایی که روزانه ارسال می کنید، پیام های که در شبکه های اجتماعی قرار می دهید، نوشتن رزومه، گزارش کار و بسیاری موارد دیگر به عنوان بخشی از فرایند تمرین نوشتن محسوب می شوند.
یادگیری ترفندهای مختلف برای بهبود مهارت نوشتن به میزان سختی که فکر می کنید نیست!
در دو نوشتار پیاپی لیستی از مراحلی که به شما در ارتقای چشمگیر کیفیت نوشتن تان کمک می کنند را ارائه خواهیم داد.
بیشتر بدانید:
◄ تولید محتوا و اهمیت آن در وبسایت
◄ چگونه یک محتوای جذاب و مخاطب پسند تولید کنیم؟
◊ مراحل افزایش مهارت در نوشتن محتوای مناسب
▪ برای محتواهای خود ساختار مشخصی تعیین کنید.
هنگام نوشتن محتوا برای وبسایت، خوب است که جریانی به وجود آورید که میزان درک و آگاهی کاربران را افزایش دهید. اما اگر واقعا می خواهید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید، باید افکار و اندیشه های متلاطم را منظم کرده و در یک چارچوب مشخص قرار دهید. در اینجا چند نکته وجود دارد که توجه شما را به آنها جلب می کنم.
1- توجه داشته باشید مفاهیمی که درباره آنها می نویسید به طور کامل صریح و روشن باشند.
به گفته آلبرت انیشتین: "اگر موردی را نمی توانید برای کودک شش ساله توضیح دهید، بنابراین خودتان آن را درک نکرده و نمی کنید."
قبل از شروع به نوشتن محتوا، لحظه ای زمان بگذارید و مفهوم ذهنی را برای کودک شش ساله ای که درون شما زندگی می کند توضیح دهید. اگر هدف نوشتن شما دستیابی به یک نتیجه خاص است، از خود بپرسید که این نتیجه چه چیزی باید باشد.
بنابراین قبل از اینکه به نوشتن بپردازید می بایست یک هدف مشخص داشته باشید.
2- پیچیدگی های مفاهیم مندرج در محتوا را به درستی مشخص و شفاف سازی کنید.
برای نوشتن محتواهایی که پیچیدگی های خاص خود را دارند، بهتر است قبل از شروع به نوشتن سوالاتی در مورد آن از خود بپرسید و سپس همه مطالب را مرتب کنید.
ایجاد یک طرح کلی یا حتی فقط برخی از یادداشت های سریع در مورد موضوعاتی که می خواهید آنها را پوشش دهید، می تواند باعث صرفه جویی در زمان شما شود و در نهایت به سوالاتی که مطرح کرده اید، پاسخ مناسب و شفاف دهید.
در این صورت است که می توانید پیچیدگی های مفاهیم و موضوعات را رفع کرده و آن را برای خوانندگان قابل درک کنید.
3- سوالاتی که برای مخاطبان تان ایجاد می شود را پیش بینی کنید.
بهبود نوشتن شامل قرار گرفتن در جایگاه خوانندگان است.
از خود بپرسید آیا مخاطبان من زمینه کافی برای درک آنچه برای آنها نوشته ام را دارند؟ اگر پاسخ تان منفی بود سعی کنید نقاط ضعف محتوای خود را برطرف کنید.
4- مطالب را بیش از حد توضیح ندهید.
اگر از قبل برای سازماندهی افکار خود وقت گذاشته اید، باید بتوانید کارها را ساده تر انجام دهید. ایده و حرف اصلی این است که به خوانندگان برای درک آنچه که در مورد آن می نویسید به اندازه کافی اطلاعات دهید؛ بدون اینکه آنها را در جزئیات بی اهمیت غرق کنید.
اگر می بینید که در محتوای خود جزئیاتی را ارائه داده اید که بیش از نیاز کاربر است، بهترین کار این است که به جزئیات توجه کنید و از خود بپرسید که آیا این جمله یا پاراگراف برای درک اصل مطلب مورد نظر شما توسط مخاطب ضروری است یا خیر؟!
در صورتی که ضرورتی در وجود آن ندیدید و نبود آن به موضوع اصلی لطمه ای وارد نکرد، به راحتی آن را حذف کرده و محتوای خود را غنی کنید.
مطالب مرتبط:
◄ مهارت های لازم برای یک کارشناس تولید محتوا
◄ بازاریابی محتوایی و کاربردهای آن
◄ ساختار متن چه تاثیری بر جذب مخاطب و سئوی محتوا دارد؟
◄ چرا ارائه محتوا در وبسایت از ارکان اصلی است؟
▪ سبک نوشتن خود را مشخص کنید.
ما گاهی دقیقا مشابه زمانی که صحبت می کنیم، می نویسیم. البته این سبک نوشتاری می تواند در بسیاری مواقع خوب باشد. این نوع نوشتن، محتوای شما را بیشتر به حالت مکالمه در می آورد.
زمانی که قرار است برای وبسایت خود مطلبی را بنویسید استفاده از این سبک نوشتاری اغلب باعث می شود که خواندن، فهم و درک کلام به دلیل متلاطم شدن نوع نوشتار سخت تر شود. این واقعیت می تواند تا جایی پیش رود که مطلب در نظر مخاطبان فاقد اعتقاد و اعتبار گردد. بنابراین آسیب زیادی به جذب مخاطب شما خواهد زد.
برای بهبود مهارت نوشتن در این قبیل موارد به نکات زیر دقت کنید.
1- از حروف اضافه به موقع استفاده کنید.
طبق بررسی های انجام شده مشخص شده که عبارت های حروف اضافه می توانند بی دلیل کلمه ای را پیچیده، گنگ و نامفهوم کنند. این یک تحلیل بسیار جالب است که در پروسه محتوا نویسی انجام شده است.
درست است که درک حروف اضافه دشوار نیست، اما این مفاهیم نیاز به توضیح دارند. عاقلانه تر این است که در مورد استفاده از حروف اضافه هوشمندانه عمل کنید و هر زمان که منطقی بود و مطلب نیاز به افزایش وضوح داشت با ساده سازی آنها به درک بهتر متن کمک کنید.
2- کلمات و عبارات پر تکرار را حذف کنید.
برخی از کلمات هستند که همیشه در نوشتن تکرار می شوند در حالی که کمک زیادی به درک متون ندارند. اگرچه گاهی این کلمه ها و عبارت ها می توانند رنگ و رویی به ساختار ظاهری محتوا داده و یا حتی در توضیح معنایی مفید باشند؛ اما اکثر اوقات چنین نیستند و تنها باعث طولانی تر شدن مطلب می شوند. بنابراین بهتر است چنین لغاتی را حذف کنید.
3- کلمات ضعیف را همراه با قید در محتوا قرار ندهید.
قیدها کلماتی هستند که غالبا فعل ها و گاهی صفت را اصلاح می کنند. استفاده از آنها به صورت کم ایرادی ندارد. اما زمانی که می بینید در محتوای خود به طور متناوب و تمام مدت از انواع قیدها استفاده می کنید، باید بدانید که به احتمال زیاد گزینه های ضعیف کلمات را انتخاب کرده اید. به عنوان مثال به جای خیلی سریع دوید بهتر است بنویسید با سرعت دوید یا به جای بسیار خنده دار بنویسید خنده دار.
اگر درباره منظره ای می نویسید که می خواهید بگویید بسیار زیبا است، بهتر است به جای زیبا از سرسبز استفاده کنید. این کلمه باعث می شود مطلب شما درخشان تر گردد. بنابراین به چنین نکاتی بسیار دقت و توجه کنید.
بیشتر بدانید:
◄ نقش تولید محتوای با کیفیت در معرفی کسب و کارها
▪ در نوشتن محتوا از کلمات ساده استفاده کنید.
در یک نگاه کلی کلمات را در سه دسته می توان تقسیم بندی کرد:
یک- کلماتی که می شناسیم.
دو- کلماتی که باید بدانیم.
سه- کلماتی که هیچ کس نمی شناسد.
کلماتی که در دسته سوم هستند را فراموش کنید و تمام تلاش خود را برای غنی سازی ذهن تان از واژگان دسته دوم کنید.
اگر قرار نیست محتوای شاعرانه و عارفانه بنویسید، بهتر است زبان نوشتاری تان ساده و مستقیم باشد تا با این شیوه میزان درک مخاطب را بالاتر ببرید.
سعی کنید از کلماتی که به راحتی می توانید آنها را حذف کرده در حالی که هیچ خللی در اصل محتوا پیش نیاید، استفاده نکنید.
با گروه تحریریه آسان پن همراه باشید تا در نوشتار بعدی به بررسی سایر موارد موثر در افزایش مهارت نوشتن بپردازیم.
مطالب مرتبط:
◄ نکات مهم در نحوه نگارش محتوای متنی
◄ نحوه نوشتن پاراگراف اول در محتوا نویسی
◄ راهکارهایی برای انتخاب عنوان تاثیرگذار در محتوا نویسی
◄ چطور مهارت نوشتن خود را افزایش دهیم؟ بخش دوم
انتهای مقاله/ راه های افزایش مهارت در محتوا نویسی
سپاس از شما برای تایمی که به ما اختصاص دادید. در صورت تمایل می توانید در بخش نیاز به محتوا ثبت نام کرده و تولید محتوای وبسایت تان را به گروه تحریریه ما بسپارید.
آسان پن، مجری تولید محتوای حرفه ای _ www.asanpen.com
© همه حقوق این سایت برای آسان پن محفوظ است آسان پن