قطعا برای شما هم پیش آمده که یک موضوع را برای نوشتن انتخاب کرده و یک سری مطالب مفید و آموزنده هم گردآوری کرده اید اما نمی دانید چطور شروع کنید و چگونه بنویسید و مطالب خود را در نهایت جمع بندی کنید.
این یکی از مسائلی است که بسیاری از دوستانی که به تازگی کار نویسندگی را شروع کرده اند درگیر آن می شوند و گه گاه کلافه کننده می شود. در این مبحث شما را با نحوه نوشتن یک مطلب به خصوص در بخش ابتدایی آن (پاراگراف اول) آشنا می کنم.
پاراگراف اول یکی از بخشهای بسیار مهم در محتوای تولید شده شما در جذب مخاطب است. اولین خطوط نوشتاری شما حکم در ورودی به کل مطلب شماست که هم ذهن و نگاه مخاطب را به کل مقاله روشن می کند و هم موضوع اصلی مطلب را بیان می کند. در اصل اولین رسالت این خطوط پاسخ به حس کنجکاوی مخاطب برای مطرح شدن آن عنوان خاص و ایجاد انگیزه برای خواندن ادامه مطلب است.
شما به عنوان یک نویسنده بایستی در اولین پاراگراف بصورت کلی اشاره ای به اصل موضوع داشته باشید نه اینکه با ذکر جزئیات ذهن مخاطب را به بی فایده بودن و بی اساس بودن مطلب بکشانید. زمانیکه شما از ابتدا خود را درگیر بیان جزئیات می کنید یک سردرگمی برای مخاطب ایجاد می شود؛ چراکه ذهن افراد در ابتدا کل نگر است و اگر آن کل را مفید تصور کرد به دنبال دریافت دانش و آگاهی از طریق جزئیاتش می رود. به خصوص در وبسایت ها که معمولا مخاطبان تایم زیادی را صرف یک مطلب نمی کنند و اگر خطوط اول نتوانند برای او جذابیت ایجاد کنند به راحتی از آن صفحه خارج می شوند.
در نظر داشته باشید نسبت به کل مطلبی که قرار است ارائه دهید، طول پاراگراف اول را انتخاب کنید. به طور معمول یک ششم کل مطلب را می توانید به این امر اختصاص دهید اما این نسبت قطعی نیست و شما با توجه به محتوایتان و دیدی که از مخاطبتان دارید این تناسب را برقرار کنید. پاراگراف اول حتی می تواند به منزله ارزش کل کار شما تلقی شود؛ چراکه وظیفه اش این است که خواننده را تشویق به خواندن ادامه مطلب کند.
در اینجا چندین راهکار برای شما ارائه می دهم تا با استفاده از آنها در شرایط مختلف بتوانید یکی از بهترین محتوایتان را تولید کنید.
◊ یکی از مهمترین مسئله ای که من همیشه توصیه می کنم این است که برای مخاطبتان بنویسید نه برای خودتان. شناختی که شما از مخاطبتان طی سالهایی که تجارت الکترونیک داشته اید، دارید به شما کمک می کند تا به زبان آنها بنویسید، آنگونه که برای آنها قابل فهم و درک باشد. استفاده از کلمات نامانوس و لاتین همیشه مفید نیستند گاهی لازم است عامه پسند بنویسید.
◊ دومین موردی که انگشت اشاره من به سمت آن می رود و به نظرم یکی از پر قدرت ترین سلاح هایی است که یک نویسنده در اختیار دارد، ایجاد حس کنجکاوی در مخاطب است. اگر شما بتوانید زیرکانه این حس را درون افراد برانگیزید قطعا پیروزی از آن شماست.
وبسایت های مختلف را نگاه کنید و جملات انگیزشی که آنها استفاده کرده اند را برای خود یادداشت کرده تا با الهام گرفتن از آنها بتوانید مهارت خود را افزایش دهید.
◊ اصل غافلگیری نیز راهی موثر برای جلب توجه مخاطب است. می توانید با به چالش کشیدن آنچه که از دیدگاه مخاطب طبیعی جلوه می کند توجه وی را به مطلب تان هدایت کنید.
◊ زمانیکه می خواهید درباره یک معضل یا مشکل خاصی مطلب بنویسید بهتر است با کمی همدلی و همدردی واقعی نه مصنوعی، موضوع را شروع کنید. در اینگونه مواقع احساس همدردی همانند آرام بخش عمل کرده و مخاطب به خواندن ادامه آن مطلب تشویق خواهد شد.
◊ پرسش از مخاطب هم راهی برای جلب توجه به حساب می آید. زمانیکه شما مستقیما یک سوال از مخاطب خود می پرسید ناخودآگاه ذهن به سمت پاسخ دادن به آن می رود و در نتیجه حس کنجکاوی او را برمی انگیزد که جواب خود را با پاسخ شما مقایسه کند و به یک نتیجه گیری برسد. این روش نیز در بعضی از انواع محتواها در جلب توجه مخاطب کارساز است.
◊ گاهی نقل قول و یا آمار و یا اطلاعاتی از یک منبع معتبر می تواند نظر مخاطب را به خود اختصاص دهد. البته استفاده از اینگونه موارد زمان و جایگاه خاص خود را می طلبد. شما در هر محتوایی و در هر زمانی نمی توانید از اینگونه دیتاها استفاده کنید. بایستی هوشمندانه عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
اینها تنها تعداد محدودی از مواردی است که شما به عنوان یک نویسنده برای جلب توجه مخاطبتان می توانید از آنها استفاده کنید. به شما توصیه می کنم برای کسب هرچه بیشتر مهارت در نوشتن به خصوص در پاراگراف اول، زیاد بنویسید و سعی کنید میزان مطالعه خود را افزایش داده و از نویسندگان حرفه ای الگوبرداری کنید تا به مرور نوع و سبک نوشتن تان ملکه ذهن تان شود.
◊ حتی گاهی اگر احساس می کنید به هیچ نوعی نمی توانید شروع خوبی برای محتوایتان بنویسید از خیر پاراگراف اول بگذرید. خیلی صریح و مستقیم اصل مطلب را بیان کنید و جذابیت آنرا حفظ کنید. گاهی اوقات این بهترین کار ممکن است. یک شروع بد، کل مطلب را زیر سوال می برد و چه بسا اصلا خوانده هم نشود.
قطعا شما به مرور زمان و با پیشرفت قلمتان، مخاطبانی وفادار در وبسایت تان خواهید داشت که همیشه منتظرند تا مطالب جدید شما را بخوانند و از آنها استفاده کنند. آنها کسانی خواهند بود که قلم شما را دوست دارند و هرآنچه را که بنویسید خواهند خواند و دیگر برایشان چگونگی بیان کلمات و شروع آن چندان مهم نیست. البته این نکته به این معنا نیست که هرطور خواستید می توانید بنویسید؛ بدین معناست که حساسیت ها کمتر شده و از خطاهای کوچک شما راحت تر گذر می کنند. شما هم باید به عنوان یک نویسنده ماهر سعی کنید خطاهای احتمالی خود را به پایین ترین حد ممکن و حتی صفر برسانید. بله شما می توانید، کافی است تمرین کرده و تلاش کنید.
انتهای مقاله/
راهکارهای انتخاب اولین جملات در محتوا نویسی
سپاس از شما برای تایمی که به ما اختصاص دادید. در صورت تمایل می توانید در بخش نیاز به محتوا ثبت نام کرده و تولید محتوای وبسایت تان را به گروه تحریریه ما بسپارید.
آسان پن، مجری تولید محتوای حرفه ای _ www.asanpen.com
© همه حقوق این سایت برای آسان پن محفوظ است آسان پن