روانشناسی رنگ ها و تاثیر آنها در طراحی سایت و جذب مخاطب

Importance of color psychology in website design

در جهان هستی به هر مکان و یا موجودی که نظر افکنید رنگ ها و تلفیق های رنگی بیشماری را خواهید دید؛ حتی در یک پرنده کوچک یا یک تکه سنگ در دل کوه. آیا تاکنون به تاثیری که رنگ ها بر روی شما می گذارند توجه کرده اید؟ یا اینکه چه احساسی در پس زمینه های یک رنگ نهفته است که با دیدن آن به شما القا می شود؟ قطعا می دانید که انواع رنگ ها با احساسات شما در ارتباطی تنگاتنگ قرار دارند. با بعضی از آنها احساس خوب و راحتی و آرامش و یا حتی قدرت و جدی بودن دارید اما با بعضی دیگر خیر.


اینها همه مسائلی هستند که تحت عنوان روانشناسی رنگ ها مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته اند و به طور علمی ثابت شده که بیشترین تاثیر رنگ ها در اولین ثانیه های دیده شدنشان است. اقوام، ملل و فرهنگ های مختلف دیدگاه ها و نظرهای متفاوتی از رنگ ها دارند اما به طور کلی هر رنگ به تنهایی حامل یک پیام خاص است. 


اگر به خاطر داشته باشید مقاله ای با عنوان روانشناسی مخاطب و تولید محتوای جذاب ارائه کردیم که در آن به طور مفصل تئوریهای کاربردیروانشناسی مطرح شدند؛ حال نیز در این مبحث به دنبال فراگیری تاثیر رنگ ها و روانشناسی آنها در طراحی وبسایت با شما خواهیم بود. 

Psychology of colors

همانطور که در تجارت مدرن و مدیریت نوین امروزی، هیچ نوع متد و روشی به عنوان تنها روش مدیریتی و بازاریابی موفق معرفی نشده است، رنگ ها و نوع ترکیب بندی و نحوه استقرار آنها در صفحات وب نیز از این قاعده مستثنی نبوده و تنها باید به این نکته مهم توجه کنید که رنگ های انتخاب شده در چه صفحه ای و با چه موضوعی قرار است همگام شود تا با توجه به این نکته، بتوانید بیشترین مخاطب را داشته باشید. 


شما به عنوان مدیر یک وبسایت بر اساس سیاست هایی که در زمان رونمایی از سایت خود اتخاذ کرده اید باید بتوانید اصول کلیدی استفاده از رنگ های اصلی و مکمل را در پیگربندی سایت تان لحاظ کنید تا مخاطبان شما با جذابیتی که برایشان فراهم کرده اید به مشاهده و مطالعه مطالب و خدمات شما مشتاق شوند. 


ممکن است شما ترکیب رنگی را که لحاظ می کنید بر اساس عرف جامعه کنونی تان باشد. این شیوه و راهکار قابل قبولی است به شرط آنکه نخواهید در تجارت جهانی پا بگذارید. اگر هدف شما عرض اندام در مجامع بین المللی باشد، اینکه به اصول جهانی روانشناسی رنگ ها اشراف داشته باشید و بکار گیرید؛ بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود.

به طور مثال رنگ زرد در کشورها و فرهنگ های مختلف معانی متفاوتی دارد و در نتیجه احساس های متفاوتی را نیز به بیننده منتقل می کند. این رنگ در سوئد: حس ناراحتی، در فرانسه: حسودی، در ایران: تنفر و در چین قداست را به فرد القا می کند. 


شما با شناخت مخاطب و جامعه هدف خود و با بهره گیری از کارشناسان مجرب این حوزه می توانید بهترین ترکیب رنگ را در فضای مورد نظرتان اعمال کنید. به طور مثال سایت هایی که برای کودکان طراحی می شوند در آنها معمولا از رنگ های شاد استفاده می شود یا وبسایت هایی که بیشتر با پزشکان و کالاهای پزشکی در ارتباطند رنگ های آبی را جز اصلی ترین طیف ها مورد استفاده قرار می دهند. 


در گرافیک وبسایت توجه داشته باشید که دو نوع رنگ در کنار هم معنا پیدا می کند. رنگ اصلی وبسایت شما، همان رنگی خواهد بود که بیشتر از سایر رنگ ها به چشم می آید. انتخاب این رنگ باید با توجه به استراژی تجاری شما همراه باشد تا بتواند بیشترین تاثیر را بر مخاطب داشته باشد؛ چراکه رنگ های مختلف، مخاطبان متفاوتی را جذب کرده و باعث ترغیب آنها به خرید از وبسایت شما می شوند. 

این رنگ که همان رنگ برندتان نیز خواهد بود چیزی است که برای همیشه در ذهن افراد باقی خواهد ماند.

Brand colorبرای مثال مکدونالد با لوگو و وبسایت قرمز و زرد خود که رنگ قالب آن قرمز است در تمامی اذهان ماندگار شده است و یا IBM که تلفیقی از رنگهای آبی، طوسی و سفید را بکار برده و نشانگر حرفه ای بودن و جدی بودن یک تجارت است. 


برای آشنایی بیشتر شما با احساس های پنهان رنگ ها چند نمونه از مهمترین آنها را در ذیل آورده ایم:

◊ رنگ سفید یکی از بهترین رنگ ها برای back ground صفحه وب قلمداد می شود و بیانگر صداقت، پاکیزگی، ملایمت و صمیمیت است. 


◊ رنگ مشکی برای نوشتن روی زمینه های روشن کاربرد دارد و ظرافت و قدرت  را یادآور می شود؛ هرچند استفاده طولانی از آن چشم را خستهمی کند.


◊ رنگ قهوه ای با خود متانت، توانگری و تاثیرگذاری را به همراه دارد.


◊ رنگ بنفش، خلاقیت، رمانتیک بودن، پیچیدگی و سلطنت را به ببینده القا می کند. 


◊ رنگ آبی حس امنیت و اعتماد، مسئولیت پذیری و وابستگی را در خود نهفته دارد و جزء یکی از رنگ هایی است که عامه پسند است. 


◊ رنگ زرد نشان دهنده شادی، دوستی و خوش بینی است درحالیکه به شدت چشم را اذیت می کند. 


◊ رنگ سبز ، سلامتی، فراوانی و خونسردی را با خود حمل می کند و برای چشم رنگی است ملایم که هرگز آن را اذیت نخواهد کرد. 


◊ رنگ قرمز ، هیجان و خطر، توانایی و احساسات شدید را نشان می دهد.

در کل شما بایستی با توجه به نوع سایتی که طراحی می کنید از نظر تجاری بودن یا آموزشی بودن و ... و از لحاظ میزان ارتباطی که با کاربر خواهید داشت؛ معین کنید که چه نوع ترکیب رنگی می تواند بیشترین احساس مورد نظر شما را به مخاطب القا کند و برای به ثمر رسیدن هرچه بیشتر اهدافتان، این نکته مهم کلیدی را لحاظ نمائید.  


انتهای مقاله/
اهمیت روانشناسی رنگ ها در طراحی وبسایت و جذب مخاطب



آخرین تاریخ به روزرسانی: 1397/2/15



سپاس از شما برای تایمی که به ما اختصاص دادید. در صورت تمایل می توانید در بخش نیاز به محتوا ثبت نام کرده و تولید محتوای وبسایت تان را به گروه تحریریه ما بسپارید.
آسان پن، مجری تولید محتوای حرفه ای _ www.asanpen.com

درباره آسان پن